Igen! Létezik! Alig kell hozzá pár alapanyag, és a hűtőnkben ott hever a fincsi, csokis, kókuszos, házilag készült bounty! Ami ráadásul ár-érték arányban is verhetetlen! Lássuk, hogyan készül! ;)
Recept: Ebben az esetben alig kell pár szó ahhoz, hogy bemutassuk, miről van szó. Kókusz, kókusz, kókusz, és némi jó minőségű étcsoki. Egyszerű, nemde? :D Nagyjából 1 óra kell az elkészítéséhez, mert hűteni kell a belső tölteléket, és a csokival bevont rudacskákat is. Ezen kívül néhány kavarás az egész!
1. A tejet, a vajat és a cukrot felfőzzük, majd hozzáadjuk a grízt. Addig főzzük, amíg sűrűsödni kezd. Ekkor beleszórjuk a kókuszreszeléket, amivel együtt tovább főzzük (1-2 percet).
2. A kész keveréket kihűtjük, 15-20 perc alatt, majd szintén ennyi időre a hűtőbe tesszük.
3. Egy mélyhűtőbe beférő tálcára sütőpapírt rakunk. A kellően lehűlt keveréket kivesszük, majd vizes kézzel kis téglalapokat formálunk belőle.
4. Vízgőz fölött felolvasztjuk az étcsokit, amihez kevés olajat adunk. A kókusz-téglalapokat villával beleforgatjuk a forró csokiba, majd az előre elkészített tálcára helyezzük.
5. A kész rudakat a mélyhűtőbe tesszük úgy 5-10 percre, ezalatt a csokimáz megkeményedik. A későbbiekben már elég, ha simán a hűtőben tároljuk őket.
Eredmény: Hűha, nálunk egy délután alatt elfogyott, annyira kapósra sikerült a bounty! Mondhatni, ugyanolyan, vagy még inkább finom, mint az eredeti termék, de érezni rajta, hogy házi készítés. Roppanós csoki, krémes kókusz. Csillagos ötös!
Hozzávalók (kb. 8-10 darabhoz):
- 1 dl tej
- 1 evőkanál gríz
- 4 dkg vaj
- 5 dkg cukor
- 6-7 dkg kókuszreszelék
- 15 dkg jó minőségű csokoládé
- 2-3 evőkanál olaj
Az uj kedvenc csokim, sutim!!! :D Imadom a Bounty-t, de ez meg jobb, nagyon rafuggtem!!!
VálaszTörlésNemsokára ismét csinálok, szerintem fincsibb, mint a bolti! :D
TörlésIgy van baby, MEG annal is finomabb!!! :D
Törlés