Ugrás a fő tartalomra

Gyümölcsös-müzlis joghurt á la Meki

A McDonald's-ban nem túl sok egészséges kaja van (ha nem nézzük az öntet nélkül ízetlen salátákat), viszont a reggelijeiket szeretem. Toastfüggő vagyok, a másik kedvencem pedig a horribilis, 510 Ft-os áron kapható Gyümölcsös-müzlis joghurt. A minap vettem egyet munka után, és most eszembe jutott, hogy mi lenne, ha elkészíteném itthon. Elsődlegesen tejjel ehető gyümölcsös müzlit kerestem, de a sarki boltban nem volt, maradt a Jó Reggelt szelet, ami összetörve teljesen hasonló állagú, mint a zacsis fajta. Nézzük, mi kell a Meki lekopizott, sokkal olcsóbb, mégis ugyanolyan finom joghurtjához!

1, Végy egy közepes méretű almát, mosd meg. Vágd ketté, majd a felét rakd el későbbre. A másik felét vágd kisebb darabokra. Ezek mehetnek a pohár aljára.
2, Fogj egy pohár natúr joghurtot, borítsd az almára.
3, Végül a Jó Reggelt szeleteket tördeld szét és szórd a joghurt tetejére.

Tádám! Már el is készült mindössze 200 Ft-ból a fenséges jogi! Abszolút hasonló az íze, hiszen a Mekisben is az a jó, hogy a joghurt nem cukros, sőt, savanyú, viszont tök jól feldobja a gyümölcsös müzli és az alma. Ha gondoljátok, variálhatjátok a gyümölcsöket, de inkább édeseket javaslok: banánt, szőlőt (és nem magukban is savanyú szedret vagy narancsot). Ha ráraktuk a müzlit akkor tessék gyorsan megenni, hiszen nem jó, ha áztatjuk a joghurtban és ropogós finomság helyett valami pempős izé lesz belőle. 

A Győri Édes keksze egyébként amellett, hogy sima búzalisztet tartalmaz, 24%-ban teljes értékű gabonákból áll, zabpehelyből, búzapehelyből, árpapehelyből, rozsmalátapehelyből és tönkölybúzalisztből. Mivel a keksz cukrot is tartalmaz, ezért nincs szükség az egész étek édesítésére. Van még benne egyébként mazsola, alma, narancs, sárgabarack és őszibarack is, előbbi egészben, utóbbiak pedig püré és gyümölcslé formájában. (Pusz narancshéj és vitaminok is, pl. B1, B6, vas, magnézium.) Na aki eddig nem tudta, miből áll a Jó Reggelt, most megtudhatta. :P Ehhez jön a finom jogi és az alma. Szuper trió! :)

Én nemrég vacsorára ettem, de szerinte tökéletes reggelire, tízóraira és uzsonnára is! :)

Hozzávalók (1 adaghoz):
  • 1 csomag müzlis-gyümölcsös Jó Reggelt (50 g)
  • 1 pohár natúr joghurt (150 g)
  • fél alma (vagy negyed, attól függ mennyire vagy éhes)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hagymás bab ~vega version~

Személy szerint mindig nagy élvezettel néztem, ahogy Bud Spencer falatozta (volna) a hagymás babot a Piedone filmekben. Imádom a chilis babot, ezt az ételt pedig valahogyan hasonlónak képzeltem el. Anyukám egyik nap elújságolta, hogy hagymás babot főzött otthon a családnak. Rögtön kedvet kaptam én is és elkészítettem egy könnyed, hús nélküli verzióját. ;) 1, Vegyünk egy nagyobb fej vöröshagymát, pucoljuk meg. Karikázzuk, kockázzuk fel igény szerinti méretűre. Tegyük fel kevés olajra, pároljuk, dinszteljük meg.  2, Pakoljunk rá egy konzervnyi vörösbabot kevés levével együtt. Jöhet rá a paradicsompüré, még kevés víz igény szerint.  3, Ízesítsük sóval, borssal, ételízesítővel, kevés cukorral. A legvégén hintsük meg chilivel. Forraljuk össze, tálaljuk. Nos, ennyi volt a nagy recept. Eredetileg valamilyen húsféle vagy szalonna is kell bele, úgy "emberesebb", de lássuk be, nyár van, ilyenkor jobban esik egy könnyedebb fogás. Nekem nagyon bejött a hagymás bab, finom

Házi krémes á la Dr. Oetker

Érdekelt, hogy milyen sütit lehet összedobni a Dr. Oetker Házi krémes alapporból, ezért kipróbáltam. Bevallom, sosem csináltam még krémest, ezért úgy gondoltam, hogy kezdetnek segítséggel fogok hozzá. Lássuk, milyen lett az eredmény! ;) Recept : A krémalap hátoldalán részletesen leírják, hogy kell megcsinálni a sütit, ami nem nagy ördöngösség. Ami kell hozzá: a 300 Ft-os krémalap, egy kb. 200 Ft-os fagyasztott leveles tészta, valamint 800 ml tej. És egy robotgép. Ennyi! Alul még feltüntetem a pontos mennyiségeket is, de most lássuk, hogyan készül a krémes! Személy szerint a tipikus cukrászdai (alul-felül száraz, plusz még a krém is olyan fura) krémeseket nem szeretem. De, tudtam, hogy ez vagy azért van, mert még nem ettem házit, vagy csak rossz cukrászdákban ettem eddig. :P Tehát, sejtettem, hogy a saját gyártmány úgyis finomabb lesz, még akkor is, ha alapporból készül. Első lépésben ki kell olvasztani szobahőmérsékleten a fagyasztott tésztát. Ezután lisztezett felületen ki kel

Modenai tészta

Nemrég az Il Trenoban ettem modenai tésztát, ami ugyan csirkehússal készült, de én most a "vega" verzióját készítettem el, szerintem így is nagyon finom lett. :) Recept : Tulajdonképpen ahány recept, annyiféle elkészítési módja van a tésztának. Én kettőből gyúrtam össze a számomra legmegfelelőbbet. Alul majd jelzem a pontos adagokat, elöljáróban annyit mondanék, hogy tészta, tejszín, fokhagyma, csemegekukorica, pirospaprika és chili kell hozzá. Az Il Treno gyorséttermeiben egy wokban összeforgatják a tésztát és a szószt, nagyjából ennyiből áll a fogás, hiszen náluk már előre el van készítve minden fontosabb hozzávaló. Érdekes ez a tészta, mert úgy mediterrán és csípős, hogy közben a pirospaprika miatt (számomra) magyaros ízvilágot idéz. Első lépésben főzzünk ki fusillit, orsót vagy bármilyen olaszosabb tésztát. Tegyük félre. Az apróra vágott fokhagymát kezdjük el egy lábasban kevés vajon párolni, majd adjuk hozzá a csemegekukoricát. Kevés párolás után jöhet a tejszín