Ez egy régebbi recept, sok újdonságot nem is tartalmaz, de gondoltam megosztom veletek, hogyan készül az én kedvenc rakott krumplim. :)
Recept: A lényeg, hogy nem kolbásszal és tojással csinálom, mint a tipikus rakott burgonyát, vagy legalábbis ahogy nálunk otthon készítik, hanem csirkemellel fitnessz módra. :D Igazából kolbászt én csak ritkán eszem, barátom egyáltalán nem, tehát ez evidens volt, hogy kimarad. A csirkemell pedig minden módon elkészítve finom, tehát úgy voltam vele, hogy ebbe a rakott ételbe is jöhet. :D A tojás meg jobban passzol a kolbászhoz, mint a csirkemellhez, tehát az is kimaradt. Jött viszont a finom előfőzött burgonya, az elődinsztelt vöröshagyma, a sózott, borsozott, vajban előpárolt csirkemell, valamint a tejfölös szósz. Lényegében ezzel mindent el is mondtam. :D Mivel sima tepsiben sütöttem, nem agyagedényben, ezért az összes hozzávalót elő kellett főzni vagy sütni. A tejfölt pedig bekevertem sóval, borssal és petrezselyemmel. Ha mindegyikkel kész vagyunk, akkor a kivajazott tepsit szépen telepakoljuk. Burgonya, csirkemell, hagyma, tejföl. Ezt addig folytatjuk, amíg el nem fogy az összes hozzávaló magától értetődően. :D Végül a legtetejére sajtot reszelünk és előmelegített sütőben nem túl magas hőfokon (180-160 fokon) kb. fél óráig sütjük. Nem kell sok neki, csak éppen hogy összeérjenek az ízek, valamint megolvadjon és megpiruljon a sajt. Persze az még a krumplinak, csirkemellnek, hagymának is jót tesz, ha sül egy kicsit. Végül a maradék tejföllel meghintve tálaljuk.
Eredmény: Számomra a rakott krumpli az otthon íze, még így, módosított verzióban is. :) Főleg azért, mert otthon is gyakran helyettesítünk húsféléket csirkemellel, hiszen tesóm is jobban szereti a csirkehúst, mint a sertést. Jó kis egytálétel a csirkemelles rakott burgonya, tápláló, finom, a tejföl-hagyma-burgonya-csirkehús-sajt összetevők garantálják a sikert. ;)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése