Ugrás a fő tartalomra

Minden jóval töltött paradicsom

Az elnevezés tőlem származik, majd meglátjátok, miért! :D

Recept: Pinteresten láttam ezt a szépséget, melynek lényege, hogy friss és könnyű nyári ebédet (például hús mellé köretként), az én esetemben most vacsorát kapunk olyan ízletes hozzávalókból, mint a paradicsom, kígyóuborka, cottage cheese, zöldhagyma és bors. A paradicsomok kalapját levágjuk, majd egy kanállal kiszedjük a belsejüket. Egy kisebb tálban a cottage cheese-t*, ami magyarul "friss szemcsés sajt", de a túróhoz is hasonlít az állaga, szóval ezt a tejterméket összekutyuljuk az apróra vágott, kicsit sózott kígyóubi darabokkat, aprított zöldhagymával, majd bőségesen borsozzuk. A keveréket ezután a kicsit megsózott paradicsomba kanalazzuk, majd fogyaszthatjuk is a mennyei vacsit.

Extra: Jómagam a cottage cheese nagy rajongója vagyok, képes vagyok egy dobozzal magában megenni, tehát nagyon örültem ennek a szemléletes, friss és könnyű kis ételnek. Magából a cottage cheese-ből is zöldfűszereset vettem, az a kedvencem, ami így eleve megadta az alaphangot.

Eredmény: Ha nem cottage cheese-ről lenne szó, azt mondanám, teljesen magyaros ételt kapunk, ami színekben végülis igaz. :P Ez a túró és sajt határán mozgó tejtermék azonban csak nemrég kapható kis hazánkban, ezért sokak számára talán kevéssé ismert. Vizesebb, mint a túró és a szemcséi elég nagyok, viszont szerintem nagyon ízletes, ezért uborkával, zöldhagymával, borssal keverve és paradicsomba töltve is csodás ételt alkot. Jómagam egyszerűen friss, puha zsömlével fogyasztottam. Mintha csak egy vidéki cottage-ban lennénk! ;)

* Cottage cheese-t Sparban, Intersparban, Match-ban tuti kapni. :)


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hagymás bab ~vega version~

Személy szerint mindig nagy élvezettel néztem, ahogy Bud Spencer falatozta (volna) a hagymás babot a Piedone filmekben. Imádom a chilis babot, ezt az ételt pedig valahogyan hasonlónak képzeltem el. Anyukám egyik nap elújságolta, hogy hagymás babot főzött otthon a családnak. Rögtön kedvet kaptam én is és elkészítettem egy könnyed, hús nélküli verzióját. ;) 1, Vegyünk egy nagyobb fej vöröshagymát, pucoljuk meg. Karikázzuk, kockázzuk fel igény szerinti méretűre. Tegyük fel kevés olajra, pároljuk, dinszteljük meg.  2, Pakoljunk rá egy konzervnyi vörösbabot kevés levével együtt. Jöhet rá a paradicsompüré, még kevés víz igény szerint.  3, Ízesítsük sóval, borssal, ételízesítővel, kevés cukorral. A legvégén hintsük meg chilivel. Forraljuk össze, tálaljuk. Nos, ennyi volt a nagy recept. Eredetileg valamilyen húsféle vagy szalonna is kell bele, úgy "emberesebb", de lássuk be, nyár van, ilyenkor jobban esik egy könnyedebb fogás. Nekem nagyon bejött a hagymás bab, finom

Házi krémes á la Dr. Oetker

Érdekelt, hogy milyen sütit lehet összedobni a Dr. Oetker Házi krémes alapporból, ezért kipróbáltam. Bevallom, sosem csináltam még krémest, ezért úgy gondoltam, hogy kezdetnek segítséggel fogok hozzá. Lássuk, milyen lett az eredmény! ;) Recept : A krémalap hátoldalán részletesen leírják, hogy kell megcsinálni a sütit, ami nem nagy ördöngösség. Ami kell hozzá: a 300 Ft-os krémalap, egy kb. 200 Ft-os fagyasztott leveles tészta, valamint 800 ml tej. És egy robotgép. Ennyi! Alul még feltüntetem a pontos mennyiségeket is, de most lássuk, hogyan készül a krémes! Személy szerint a tipikus cukrászdai (alul-felül száraz, plusz még a krém is olyan fura) krémeseket nem szeretem. De, tudtam, hogy ez vagy azért van, mert még nem ettem házit, vagy csak rossz cukrászdákban ettem eddig. :P Tehát, sejtettem, hogy a saját gyártmány úgyis finomabb lesz, még akkor is, ha alapporból készül. Első lépésben ki kell olvasztani szobahőmérsékleten a fagyasztott tésztát. Ezután lisztezett felületen ki kel

Modenai tészta

Nemrég az Il Trenoban ettem modenai tésztát, ami ugyan csirkehússal készült, de én most a "vega" verzióját készítettem el, szerintem így is nagyon finom lett. :) Recept : Tulajdonképpen ahány recept, annyiféle elkészítési módja van a tésztának. Én kettőből gyúrtam össze a számomra legmegfelelőbbet. Alul majd jelzem a pontos adagokat, elöljáróban annyit mondanék, hogy tészta, tejszín, fokhagyma, csemegekukorica, pirospaprika és chili kell hozzá. Az Il Treno gyorséttermeiben egy wokban összeforgatják a tésztát és a szószt, nagyjából ennyiből áll a fogás, hiszen náluk már előre el van készítve minden fontosabb hozzávaló. Érdekes ez a tészta, mert úgy mediterrán és csípős, hogy közben a pirospaprika miatt (számomra) magyaros ízvilágot idéz. Első lépésben főzzünk ki fusillit, orsót vagy bármilyen olaszosabb tésztát. Tegyük félre. Az apróra vágott fokhagymát kezdjük el egy lábasban kevés vajon párolni, majd adjuk hozzá a csemegekukoricát. Kevés párolás után jöhet a tejszín