Ugrás a fő tartalomra

A blogról

Üdvözöllek Kedves Éhes Olvasó!

24 éves egyetemista leányzó vagyok, aki azért fogott blogolásba, mert 1) élvezi a főzést 2) szeretné megosztani az ismerőseivel, a világgal, milyen finom kajákat csinál :P 3) reméli, hogy a gyorsan elkészíthető, mégis finom receptjeivel jó ötleteket ad nektek az alkotáshoz 4) az általa kipróbált kávézók, éttermek, pubok ajánlásával jó helyekre juttat el benneteket. 

Miért egyszerű receptek?

Úgy gondolom, hogy a XXI. század nőinek családi és munkahelyi szerepeik között egyensúlyozva sokszor nehéz elég időt találni a főzésre, pedig a szeretet és a gondoskodás egyik legősibb módja, ha szeretteink elé egy tál meleg ételt tudunk pakolni nap mint nap. Saját testünk is hálás, ha nem csupán szendviccsel vagy gyorskajával éljük túl a rohanó hétköznapokat. Személy szerint sokáig éltem az előzőekben felvázolt életmódban, de idővel rájöttem, hogy öröm a főzés, ráadásul semmi sem hasonlítható ahhoz az élményhez, ahogyan a természetes, jó alapanyagokból készült étel lecsusszan a pocakunkba. :)

Mivel még tanulok, ezért igyekszem pénztárcabarát, mégis egészséges és finom ételeket készíteni. Úgy gondolom, sokaknak szimpatikus lesz ez a hozzáállás ezekben a gazdasági szempontból nehéz időkben. Ezen a blogon viszonylag jó áron elkészíthető, mégis kipróbáltan finom receptek között válogathatsz. Nincs időd főzni, ezért elszaladnál egy minőségi, mégis olcsóbb pubba, kajáldába? Csak nézz fel a Yummy-ra, itt mindig találsz majd tippeket. :)

Kipróbáltad a receptet és bejött? Írd meg kommentben! Variáltál rajta és még jobb lett? Hajrá, közöld! Abszolút nem tetszett? Írd meg miért! Az építő kritika mindig hasznos. :)

Remélem jól fogtok szórakozni, ha a blogra tévedtek, valamint ínycsiklandozó ételekkel örvendeztetitek meg magatokat és szeretteiteket! 

Puszi: Niki

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hagymás bab ~vega version~

Személy szerint mindig nagy élvezettel néztem, ahogy Bud Spencer falatozta (volna) a hagymás babot a Piedone filmekben. Imádom a chilis babot, ezt az ételt pedig valahogyan hasonlónak képzeltem el. Anyukám egyik nap elújságolta, hogy hagymás babot főzött otthon a családnak. Rögtön kedvet kaptam én is és elkészítettem egy könnyed, hús nélküli verzióját. ;) 1, Vegyünk egy nagyobb fej vöröshagymát, pucoljuk meg. Karikázzuk, kockázzuk fel igény szerinti méretűre. Tegyük fel kevés olajra, pároljuk, dinszteljük meg.  2, Pakoljunk rá egy konzervnyi vörösbabot kevés levével együtt. Jöhet rá a paradicsompüré, még kevés víz igény szerint.  3, Ízesítsük sóval, borssal, ételízesítővel, kevés cukorral. A legvégén hintsük meg chilivel. Forraljuk össze, tálaljuk. Nos, ennyi volt a nagy recept. Eredetileg valamilyen húsféle vagy szalonna is kell bele, úgy "emberesebb", de lássuk be, nyár van, ilyenkor jobban esik egy könnyedebb fogás. Nekem nagyon bejött a hagymás bab, finom

Házi krémes á la Dr. Oetker

Érdekelt, hogy milyen sütit lehet összedobni a Dr. Oetker Házi krémes alapporból, ezért kipróbáltam. Bevallom, sosem csináltam még krémest, ezért úgy gondoltam, hogy kezdetnek segítséggel fogok hozzá. Lássuk, milyen lett az eredmény! ;) Recept : A krémalap hátoldalán részletesen leírják, hogy kell megcsinálni a sütit, ami nem nagy ördöngösség. Ami kell hozzá: a 300 Ft-os krémalap, egy kb. 200 Ft-os fagyasztott leveles tészta, valamint 800 ml tej. És egy robotgép. Ennyi! Alul még feltüntetem a pontos mennyiségeket is, de most lássuk, hogyan készül a krémes! Személy szerint a tipikus cukrászdai (alul-felül száraz, plusz még a krém is olyan fura) krémeseket nem szeretem. De, tudtam, hogy ez vagy azért van, mert még nem ettem házit, vagy csak rossz cukrászdákban ettem eddig. :P Tehát, sejtettem, hogy a saját gyártmány úgyis finomabb lesz, még akkor is, ha alapporból készül. Első lépésben ki kell olvasztani szobahőmérsékleten a fagyasztott tésztát. Ezután lisztezett felületen ki kel

Modenai tészta

Nemrég az Il Trenoban ettem modenai tésztát, ami ugyan csirkehússal készült, de én most a "vega" verzióját készítettem el, szerintem így is nagyon finom lett. :) Recept : Tulajdonképpen ahány recept, annyiféle elkészítési módja van a tésztának. Én kettőből gyúrtam össze a számomra legmegfelelőbbet. Alul majd jelzem a pontos adagokat, elöljáróban annyit mondanék, hogy tészta, tejszín, fokhagyma, csemegekukorica, pirospaprika és chili kell hozzá. Az Il Treno gyorséttermeiben egy wokban összeforgatják a tésztát és a szószt, nagyjából ennyiből áll a fogás, hiszen náluk már előre el van készítve minden fontosabb hozzávaló. Érdekes ez a tészta, mert úgy mediterrán és csípős, hogy közben a pirospaprika miatt (számomra) magyaros ízvilágot idéz. Első lépésben főzzünk ki fusillit, orsót vagy bármilyen olaszosabb tésztát. Tegyük félre. Az apróra vágott fokhagymát kezdjük el egy lábasban kevés vajon párolni, majd adjuk hozzá a csemegekukoricát. Kevés párolás után jöhet a tejszín