Ugrás a fő tartalomra

Levendula Kézműves Fagylaltozó

A bolt és a kínálat :)

Egy kedves barátnőm mutatta meg nekem ezt a fagyizót nemrégiben. Azt már korábban is megállapítottam, hogy mindketten szeretjük a különleges ízeket, most viszont együtt tobzódhattunk a furcsábbnál furcsább hangzású fagyik világában. Ha érdekel, milyen ízeket kapni a Levendulában, olvass tovább! ;)



Hol?: Ez a bizonyos Levendula Fagylaltozó a Szent István körút 21-es szám alatt található Budapesten. Nem kizárt, hogy korábban is elmentem már előtte, csak talán nem vettem észre, mert elég pici az üzlet. Viszont szép lila, és persze az előtte kígyózó sorokról is felismerhető. ;)

Mit?: Kézműves fagyiról van szó, tehát alaposan kidolgozott, minőségi alapanyagokból készült termékeket árulnak. Ahogy a képen is látható, kisebb lapátokkal adagolják a fagyit, amit lehet tölcsérbe, de papírpohárba is kérni. Utóbbi esetben még kisebb lapátkákkal tolhatjuk a szánkba a fagyit. :D A választék soook-soook furcsa összetételt tartalmaz. Hogy néhány példát említsek, mi ettünk levendulás étcsokoládét, ami szinte olvasztott csokoládémáz állagú, és tökéletesen lehet benne érezni a levendulát is. Nálam befutó volt még a gyömbéres eper. A Fagyizó Facebook oldala szerint a gyümölcsfagylaltok Szentkirályi Ásványvízből készülnek. Lehet ebben valami, mert nagyon üde, könnyed, ízes volt az eper, és nem utolsó sorban a fanyar gyömbér is érvényesült. A leginkább furi választásom pedig a rukkolás erdei gyümölcs volt, ahol szintén abszolút lehetett érezni a gyümölcsöket, málnát, szedert, stb., a pikánsságot pedig a rukkola hozta. Barátnőm mentás málnát evett még, gondolhatjátok, mint egy jó mojito, olyan volt az íze. :D Illetve kipróbálta még az ibolyát, amit a levendula kedvelőknek ajánlok, és azoknak, akik nem ijednek meg a "virágíztől". Az is nagyon fincsi volt. Szóval ilyen különlegességekre számíthattok, plusz még egy pár íz, amit most nem próbáltunk: túró, gorgonzola, chianti vörösbor, vanília, nutellás kókusz, pisztácia vagy a bazsalikomos citrom.

Árak: Nem kertelek, a minőséget meg kell fizetni. 250 Ft egy gombóc, abban az egy gombócban viszont tényleg lesz íz, anyag, tartalom. Én még ilyen csokiállagú és valódi csoki ízű fagyit soha nem ettem, a gyümölcsök szintén páratlanok, mintha az esszenciájukat kapnánk csak hideg formában. A kreatív ízkombinációk pedig igazi utazásra csábítanak, főleg a francia területekre, hiszen feltűnik a levendula, a vörösbor, a sajt és a sok friss gyümölcs. Próbáljátok ki, nagyon ajánlom! Ja és megmutatom a mi fagyijainkat is! :)

Balra: ibolya-mentás málna-levendulás étcsokoládé
Jobbra (az enyém): gyömbéres eper-rukkolás erdei gyümölcs-levendulás étcsokoládé

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hagymás bab ~vega version~

Személy szerint mindig nagy élvezettel néztem, ahogy Bud Spencer falatozta (volna) a hagymás babot a Piedone filmekben. Imádom a chilis babot, ezt az ételt pedig valahogyan hasonlónak képzeltem el. Anyukám egyik nap elújságolta, hogy hagymás babot főzött otthon a családnak. Rögtön kedvet kaptam én is és elkészítettem egy könnyed, hús nélküli verzióját. ;) 1, Vegyünk egy nagyobb fej vöröshagymát, pucoljuk meg. Karikázzuk, kockázzuk fel igény szerinti méretűre. Tegyük fel kevés olajra, pároljuk, dinszteljük meg.  2, Pakoljunk rá egy konzervnyi vörösbabot kevés levével együtt. Jöhet rá a paradicsompüré, még kevés víz igény szerint.  3, Ízesítsük sóval, borssal, ételízesítővel, kevés cukorral. A legvégén hintsük meg chilivel. Forraljuk össze, tálaljuk. Nos, ennyi volt a nagy recept. Eredetileg valamilyen húsféle vagy szalonna is kell bele, úgy "emberesebb", de lássuk be, nyár van, ilyenkor jobban esik egy könnyedebb fogás. Nekem nagyon bejött a hagymás bab, finom

Házi krémes á la Dr. Oetker

Érdekelt, hogy milyen sütit lehet összedobni a Dr. Oetker Házi krémes alapporból, ezért kipróbáltam. Bevallom, sosem csináltam még krémest, ezért úgy gondoltam, hogy kezdetnek segítséggel fogok hozzá. Lássuk, milyen lett az eredmény! ;) Recept : A krémalap hátoldalán részletesen leírják, hogy kell megcsinálni a sütit, ami nem nagy ördöngösség. Ami kell hozzá: a 300 Ft-os krémalap, egy kb. 200 Ft-os fagyasztott leveles tészta, valamint 800 ml tej. És egy robotgép. Ennyi! Alul még feltüntetem a pontos mennyiségeket is, de most lássuk, hogyan készül a krémes! Személy szerint a tipikus cukrászdai (alul-felül száraz, plusz még a krém is olyan fura) krémeseket nem szeretem. De, tudtam, hogy ez vagy azért van, mert még nem ettem házit, vagy csak rossz cukrászdákban ettem eddig. :P Tehát, sejtettem, hogy a saját gyártmány úgyis finomabb lesz, még akkor is, ha alapporból készül. Első lépésben ki kell olvasztani szobahőmérsékleten a fagyasztott tésztát. Ezután lisztezett felületen ki kel

Modenai tészta

Nemrég az Il Trenoban ettem modenai tésztát, ami ugyan csirkehússal készült, de én most a "vega" verzióját készítettem el, szerintem így is nagyon finom lett. :) Recept : Tulajdonképpen ahány recept, annyiféle elkészítési módja van a tésztának. Én kettőből gyúrtam össze a számomra legmegfelelőbbet. Alul majd jelzem a pontos adagokat, elöljáróban annyit mondanék, hogy tészta, tejszín, fokhagyma, csemegekukorica, pirospaprika és chili kell hozzá. Az Il Treno gyorséttermeiben egy wokban összeforgatják a tésztát és a szószt, nagyjából ennyiből áll a fogás, hiszen náluk már előre el van készítve minden fontosabb hozzávaló. Érdekes ez a tészta, mert úgy mediterrán és csípős, hogy közben a pirospaprika miatt (számomra) magyaros ízvilágot idéz. Első lépésben főzzünk ki fusillit, orsót vagy bármilyen olaszosabb tésztát. Tegyük félre. Az apróra vágott fokhagymát kezdjük el egy lábasban kevés vajon párolni, majd adjuk hozzá a csemegekukoricát. Kevés párolás után jöhet a tejszín