2013. május 11., szombat

Levendula Kézműves Fagylaltozó

A bolt és a kínálat :)

Egy kedves barátnőm mutatta meg nekem ezt a fagyizót nemrégiben. Azt már korábban is megállapítottam, hogy mindketten szeretjük a különleges ízeket, most viszont együtt tobzódhattunk a furcsábbnál furcsább hangzású fagyik világában. Ha érdekel, milyen ízeket kapni a Levendulában, olvass tovább! ;)Hol?: Ez a bizonyos Levendula Fagylaltozó a Szent István körút 21-es szám alatt található Budapesten. Nem kizárt, hogy korábban is elmentem már előtte, csak talán nem vettem észre, mert elég pici az üzlet. Viszont szép lila, és persze az előtte kígyózó sorokról is felismerhető. ;)

Mit?: Kézműves fagyiról van szó, tehát alaposan kidolgozott, minőségi alapanyagokból készült termékeket árulnak. Ahogy a képen is látható, kisebb lapátokkal adagolják a fagyit, amit lehet tölcsérbe, de papírpohárba is kérni. Utóbbi esetben még kisebb lapátkákkal tolhatjuk a szánkba a fagyit. :D A választék soook-soook furcsa összetételt tartalmaz. Hogy néhány példát említsek, mi ettünk levendulás étcsokoládét, ami szinte olvasztott csokoládémáz állagú, és tökéletesen lehet benne érezni a levendulát is. Nálam befutó volt még a gyömbéres eper. A Fagyizó Facebook oldala szerint a gyümölcsfagylaltok Szentkirályi Ásványvízből készülnek. Lehet ebben valami, mert nagyon üde, könnyed, ízes volt az eper, és nem utolsó sorban a fanyar gyömbér is érvényesült. A leginkább furi választásom pedig a rukkolás erdei gyümölcs volt, ahol szintén abszolút lehetett érezni a gyümölcsöket, málnát, szedert, stb., a pikánsságot pedig a rukkola hozta. Barátnőm mentás málnát evett még, gondolhatjátok, mint egy jó mojito, olyan volt az íze. :D Illetve kipróbálta még az ibolyát, amit a levendula kedvelőknek ajánlok, és azoknak, akik nem ijednek meg a "virágíztől". Az is nagyon fincsi volt. Szóval ilyen különlegességekre számíthattok, plusz még egy pár íz, amit most nem próbáltunk: túró, gorgonzola, chianti vörösbor, vanília, nutellás kókusz, pisztácia vagy a bazsalikomos citrom.

Árak: Nem kertelek, a minőséget meg kell fizetni. 250 Ft egy gombóc, abban az egy gombócban viszont tényleg lesz íz, anyag, tartalom. Én még ilyen csokiállagú és valódi csoki ízű fagyit soha nem ettem, a gyümölcsök szintén páratlanok, mintha az esszenciájukat kapnánk csak hideg formában. A kreatív ízkombinációk pedig igazi utazásra csábítanak, főleg a francia területekre, hiszen feltűnik a levendula, a vörösbor, a sajt és a sok friss gyümölcs. Próbáljátok ki, nagyon ajánlom! Ja és megmutatom a mi fagyijainkat is! :)

Balra: ibolya-mentás málna-levendulás étcsokoládé
Jobbra (az enyém): gyömbéres eper-rukkolás erdei gyümölcs-levendulás étcsokoládé

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése