Ugrás a fő tartalomra

Cserpes Tejivó

Madárkáim! Eljött az ideje egy újabb ajánlónak. A Deák téren nyílt egy Cserpes Tejivó, amit ki kellett próbálnom, ugyanis odavagyok a Cserpes Sajtműhely nagyszerű termékeiért (gondoljunk csak a hatalmas bögre gyümölcsös joghurtjukra, vagy a Legjobb Rudi díjat nyert Trudira, esetleg a karamellás tejre... <3), ráadásul nem használnak az előállításkor mesterséges anyagokat és tartósítószert. A Tejivónak pedig már a gondolata is boldoggá tesz, hiszen minden van ott, amit imádok: isteni tejtermékek, finom kávé, szendvicsek és péksütemények. De lássuk, mit tartogat még számunkra az üzlet!

Még több kép: Cserpes Tejivó Facebook
Hol?: A Cserpes Tejivó honlapja szerint Budapesten jelenleg két helyen találhatók meg: a Deák térnél a Sütő utca 2. szám alatt, V. kerület, valamint a Corvin közben a Ferenc körút metrómegállónál. Mindkettő elég frekventált helyen van, ráadásul a Deák tér metrómegállónál a Tejivó pont a McDonald's mellett található, annak elég erős ellenfeleként (ki vesz Mekis burgert, ha ehet finom szendvicset és joghurtot???). Nade ha már az elhelyezkedésről van szó, ki lehet ülni pár asztalhoz a Tejivó elé is, hiszen jó idő van, valamint bent két szinten vannak ülőhelyek. Ne ijedjünk meg, ha nagy a sor, ugyanis sokan elvitelre is visznek tejtermékeket. Mi is így voltunk vele, hétköznap este fél 7-kor mentünk oda, és ugyan sorban kellett állni, de bőven volt hely lent is és az emeleten is. Amúgy nagyon kis helyes a berendezés, a termékek neve, az árak és maguk a feliratok is úgy vannak kiírva, mintha egy kisgyerek kézírása/rajza lenne. A  tálcák (ahogy a lenti képen is látható) szintén aranyosak, a használt poharakat és tálcákat pedig ötletes módon egy vödörszerűségbe kell visszavinni, ami így egy kis country hangulatot varázsol a belváros közepére. :)

Mit?: Mivel reggel 7:30 és 22:00 között vannak nyitva hétfőtől szombatig, sőt vasárnap is 9:00 és 20:00 között, ezért szinte egész nap lehet náluk enni, reggelire péksütit, ebédre, vacsorára szendvicset. Főleg a bőség zavarával kell majd szembesülnünk, én legalábbis így voltam vele. Kapható meleg (sonkás-sajtos, sonkás-gombás, gombás és magyaros) és hideg (pl. körözöttes, mozzarellás, sonkás-sajtos) szendvics is, valamint helyben sütött pékáruval is várnak minket (isteni sajtos pogi, rongyos kifli, túrós batyu, kakaós csiga). Emellett édességek és különböző saláták (csirkés, tonhalas vagy gyümölcssali) is kaphatók. A kávé kínálat is meggyőző, hiszen az eszpresszón át a jeges kávéig minden van. A végére hagytam a tejalapú italokat, hiszen abból még bővebb a választék, ihatunk ugyanis tejturmixot, karamellás tejet (legjobb!), habos kakaót, forrócsokit és persze sima tejet is. Ha még ez sem lenne elég, van limonádé és többféle házi szörp is. Jómagam a képen látható dolgok közül a körözöttes szendvicset és a karamellás tejet fogyasztottam, estére már nem eszek sokat, valamint később még egy limonádét is megittam. A körözött isteni Cserpes minőség volt, ahogy a karamellás tej is, pont a kedvencem, mert úgy édes, hogy közben nem gejl, nagyon finom! A limonádéjuk is kiváló! Sajtos pogit csak kóstoltam, helyben sült, még meleg volt. A turmixban pedig csak gyümölcs és tej van, nem adnak hozzá pluszban cukrot (de ha valaki úgy szereti, akkor gondolom lehet kérni).

Árak: Az árakról ti magatok előre tájékozódhattok a Tejivó honlapján a Kínálatunk oldalon az Áraink menüre kattintva (kis pénztárca). Elég barátiak az árak, csak a saláták, turmixok és 1-1 édesség vagy szendvics van 500 Ft felett, a karamellás tej pl. 180 Ft, a limonádé 360 Ft, a sajtos pogi 160 Ft, a körözöttes szendvics szintén 160 Ft. Szörp 360 Ft, melegszendvics 480 Ft. De nézzetek szét nyugodtan, lehet szemezgetni. Illetve ott van még a sok joghurt, tejfélék, sajtok, amit szintén hazavihettek a Tejivóból. Jómagam a körözöttes szendvicsért, karamellás tejért és limonádéért (mind 3 dl volt) fizettem összesen 700 Ft-ot. Persze ha éhesebb az ember akkor kicsit feljebb megy az ár, de be lehet ülni csupán kávézni és beszélgetni is, vagy meginni egy habos kakaót.

Az ízek és a minőség tökéletes, a hangulat aranyos. Szerintem mindenképp megéri ellátogatni a Cserpes Tejivóba! :)

Trudi, körözöttes szendvics, karamellás tej  és
szederturmix a képen :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hagymás bab ~vega version~

Személy szerint mindig nagy élvezettel néztem, ahogy Bud Spencer falatozta (volna) a hagymás babot a Piedone filmekben. Imádom a chilis babot, ezt az ételt pedig valahogyan hasonlónak képzeltem el. Anyukám egyik nap elújságolta, hogy hagymás babot főzött otthon a családnak. Rögtön kedvet kaptam én is és elkészítettem egy könnyed, hús nélküli verzióját. ;) 1, Vegyünk egy nagyobb fej vöröshagymát, pucoljuk meg. Karikázzuk, kockázzuk fel igény szerinti méretűre. Tegyük fel kevés olajra, pároljuk, dinszteljük meg.  2, Pakoljunk rá egy konzervnyi vörösbabot kevés levével együtt. Jöhet rá a paradicsompüré, még kevés víz igény szerint.  3, Ízesítsük sóval, borssal, ételízesítővel, kevés cukorral. A legvégén hintsük meg chilivel. Forraljuk össze, tálaljuk. Nos, ennyi volt a nagy recept. Eredetileg valamilyen húsféle vagy szalonna is kell bele, úgy "emberesebb", de lássuk be, nyár van, ilyenkor jobban esik egy könnyedebb fogás. Nekem nagyon bejött a hagymás bab, finom

Házi krémes á la Dr. Oetker

Érdekelt, hogy milyen sütit lehet összedobni a Dr. Oetker Házi krémes alapporból, ezért kipróbáltam. Bevallom, sosem csináltam még krémest, ezért úgy gondoltam, hogy kezdetnek segítséggel fogok hozzá. Lássuk, milyen lett az eredmény! ;) Recept : A krémalap hátoldalán részletesen leírják, hogy kell megcsinálni a sütit, ami nem nagy ördöngösség. Ami kell hozzá: a 300 Ft-os krémalap, egy kb. 200 Ft-os fagyasztott leveles tészta, valamint 800 ml tej. És egy robotgép. Ennyi! Alul még feltüntetem a pontos mennyiségeket is, de most lássuk, hogyan készül a krémes! Személy szerint a tipikus cukrászdai (alul-felül száraz, plusz még a krém is olyan fura) krémeseket nem szeretem. De, tudtam, hogy ez vagy azért van, mert még nem ettem házit, vagy csak rossz cukrászdákban ettem eddig. :P Tehát, sejtettem, hogy a saját gyártmány úgyis finomabb lesz, még akkor is, ha alapporból készül. Első lépésben ki kell olvasztani szobahőmérsékleten a fagyasztott tésztát. Ezután lisztezett felületen ki kel

Modenai tészta

Nemrég az Il Trenoban ettem modenai tésztát, ami ugyan csirkehússal készült, de én most a "vega" verzióját készítettem el, szerintem így is nagyon finom lett. :) Recept : Tulajdonképpen ahány recept, annyiféle elkészítési módja van a tésztának. Én kettőből gyúrtam össze a számomra legmegfelelőbbet. Alul majd jelzem a pontos adagokat, elöljáróban annyit mondanék, hogy tészta, tejszín, fokhagyma, csemegekukorica, pirospaprika és chili kell hozzá. Az Il Treno gyorséttermeiben egy wokban összeforgatják a tésztát és a szószt, nagyjából ennyiből áll a fogás, hiszen náluk már előre el van készítve minden fontosabb hozzávaló. Érdekes ez a tészta, mert úgy mediterrán és csípős, hogy közben a pirospaprika miatt (számomra) magyaros ízvilágot idéz. Első lépésben főzzünk ki fusillit, orsót vagy bármilyen olaszosabb tésztát. Tegyük félre. Az apróra vágott fokhagymát kezdjük el egy lábasban kevés vajon párolni, majd adjuk hozzá a csemegekukoricát. Kevés párolás után jöhet a tejszín