Ugrás a fő tartalomra

Sonkás-kukoricás csirke

Kreatív megoldás szintén anyukámtól, aki az óvári csirkemellet variálta át. Ez a verzió burgonyapürével isteni. :)

Recept: Kb. fél kiló (igény szerint több) csirkemellet szeletekre vágunk, sózunk, borsozunk, majd lisztbe forgatva kisütünk. Nem kell teljesen megsülnie, csak egy kicsit piruljon meg rajta a liszt és már azért így is ehető legyen. Később a sütőben még fog sülni valamennyit, de az már csak arra lesz jó, hogy a feltéttel összesüljön. Miután kész a csirke, kivajazott tepsibe halmozzuk, ill. olajon is süthetjük, majd rápakoljuk a kukoricát, minden húsra egy szelet sonkát, valamint a tetejére trappista sajtot. Selyemsonkát ajánlok, mert finom, sok van benne és könnyű, vékony szeletekre van vágva. Mi speciel fűszeres sonkát vettünk, ami jót tett a végeredménynek. Tehát ha készen vagyunk a pakolással, akkor kb 160-140 fokon 20 percig sütjük. Azért nem magasabb fokozaton, mert a sonka széle ill. a sajt a magas hőmérsékleten nagyon könnyen megpirulhat, megéghet. Mialatt sül, megfőzzük a krumplit, majd tejjel, margarinnal, sóval fincsi pürét készítünk belőle.

A készítés lépései. 1. kép: Kukoricát rakunk a csirkemellre. 2. kép: rákerül a sonka, majd a 3. képen a sajttal bevont ételt láthatjuk.

Extra: Én a sült, ropogós sajtra tettem egy kis borsot, hogy pikánsabb legyen a végeredmény. 

Eredmény: Mennyei, omlós ízkavalkád, hiszen a csirkemellet szépen megbolondítja a fűszeres sonka, a sajt és a bors, valamint az összehatást tökéletesen kiegészíti a vajas, tejes burgonyapüré. Finom gyümölcslevet ajánlok mellé, és köszönöm anyukámnak az ötletet, csodásan bevált! :D

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hagymás bab ~vega version~

Személy szerint mindig nagy élvezettel néztem, ahogy Bud Spencer falatozta (volna) a hagymás babot a Piedone filmekben. Imádom a chilis babot, ezt az ételt pedig valahogyan hasonlónak képzeltem el. Anyukám egyik nap elújságolta, hogy hagymás babot főzött otthon a családnak. Rögtön kedvet kaptam én is és elkészítettem egy könnyed, hús nélküli verzióját. ;) 1, Vegyünk egy nagyobb fej vöröshagymát, pucoljuk meg. Karikázzuk, kockázzuk fel igény szerinti méretűre. Tegyük fel kevés olajra, pároljuk, dinszteljük meg.  2, Pakoljunk rá egy konzervnyi vörösbabot kevés levével együtt. Jöhet rá a paradicsompüré, még kevés víz igény szerint.  3, Ízesítsük sóval, borssal, ételízesítővel, kevés cukorral. A legvégén hintsük meg chilivel. Forraljuk össze, tálaljuk. Nos, ennyi volt a nagy recept. Eredetileg valamilyen húsféle vagy szalonna is kell bele, úgy "emberesebb", de lássuk be, nyár van, ilyenkor jobban esik egy könnyedebb fogás. Nekem nagyon bejött a hagymás bab, finom

Házi krémes á la Dr. Oetker

Érdekelt, hogy milyen sütit lehet összedobni a Dr. Oetker Házi krémes alapporból, ezért kipróbáltam. Bevallom, sosem csináltam még krémest, ezért úgy gondoltam, hogy kezdetnek segítséggel fogok hozzá. Lássuk, milyen lett az eredmény! ;) Recept : A krémalap hátoldalán részletesen leírják, hogy kell megcsinálni a sütit, ami nem nagy ördöngösség. Ami kell hozzá: a 300 Ft-os krémalap, egy kb. 200 Ft-os fagyasztott leveles tészta, valamint 800 ml tej. És egy robotgép. Ennyi! Alul még feltüntetem a pontos mennyiségeket is, de most lássuk, hogyan készül a krémes! Személy szerint a tipikus cukrászdai (alul-felül száraz, plusz még a krém is olyan fura) krémeseket nem szeretem. De, tudtam, hogy ez vagy azért van, mert még nem ettem házit, vagy csak rossz cukrászdákban ettem eddig. :P Tehát, sejtettem, hogy a saját gyártmány úgyis finomabb lesz, még akkor is, ha alapporból készül. Első lépésben ki kell olvasztani szobahőmérsékleten a fagyasztott tésztát. Ezután lisztezett felületen ki kel

Modenai tészta

Nemrég az Il Trenoban ettem modenai tésztát, ami ugyan csirkehússal készült, de én most a "vega" verzióját készítettem el, szerintem így is nagyon finom lett. :) Recept : Tulajdonképpen ahány recept, annyiféle elkészítési módja van a tésztának. Én kettőből gyúrtam össze a számomra legmegfelelőbbet. Alul majd jelzem a pontos adagokat, elöljáróban annyit mondanék, hogy tészta, tejszín, fokhagyma, csemegekukorica, pirospaprika és chili kell hozzá. Az Il Treno gyorséttermeiben egy wokban összeforgatják a tésztát és a szószt, nagyjából ennyiből áll a fogás, hiszen náluk már előre el van készítve minden fontosabb hozzávaló. Érdekes ez a tészta, mert úgy mediterrán és csípős, hogy közben a pirospaprika miatt (számomra) magyaros ízvilágot idéz. Első lépésben főzzünk ki fusillit, orsót vagy bármilyen olaszosabb tésztát. Tegyük félre. Az apróra vágott fokhagymát kezdjük el egy lábasban kevés vajon párolni, majd adjuk hozzá a csemegekukoricát. Kevés párolás után jöhet a tejszín